emmylaursen!

Back to business

All kritik mot bloggen, verkligen. Jag tycker ändå att det inte är fy skäms-känsla över allting, det är ju faktiskt ganska bra uppdatering här. Men imorgon får vi tillbaka internetet, statistiken kommer gå tillbaka till sitt vanliga och allting kommer bli mycket roligare igen. Imorgon har jag även varit på terrängträning, kommer att ha massor att berätta!

Men min fråga är till er, rakt ut. Vad vill ni se mer utav? Någonting finns det alltid. Vill ni ha mer tips, filmer från när man rider eller bilder? Kameran ska absolut åka med fler gånger på olika tävlingar/träningar och allmänt. Ska se till att få snyggare bilder hit, då jag själv vet att det blir så himla mycket roligare att kolla en blogg med bra bilder. Det är typ A & O i en bra blogg för mig.

Så jag lovar er, det ska bli bättre. Den ska tillbaka.

1,5m snö + lågskor

1,5m snö, skotrar och folk som ser ut som Michelin-gubbar= välkommen till Lima. Som sagt har jag varit och kollat på rally idag, för första gången i hela mitt liv. Det kommer säkert blir mer då alla i Martins släkt mer eller mindre är insatta i rallyns värld. Hans morbror är gammal förare själv och de har kvar sin rallybil. Men jag tyckte att när vi kom fram så var det ju plogat och bra, inte så mycket att klaga på. Tills vi ska gå upp på en hjöd, pulsandes i 1,5m djupsnö och jag hade lågskor. Jag hade täckbyxor men snösaken längst ner på dom satt inte åt nog och mina skor var varma, ett tag åtminstone. Såg iag många snabba bilar, haha. En höll på att åka ner i diket men det gick bra.

Jag somnade hela vägen hem. Martin sa att det hade varit så lugnt och skönt i bilen medans jag sov. Vet inte vad han menar med det.. ;) Men när vi kom hem åt jag lite tacos sen igår och sen slappade vi bara. Mina fötter var så himla kalla så jag fick lov att byta strumpor och Martin fick värma dom. Annars har det varit en riktigt bra dag :)

Mamma kom och hämtade mig och vi åkte direkt till Stokes. Jag packade ihop allting som skulle vara med imorgon och pratade lite med Clara. Nu ska jag äta lite kinamat, prata med mamma och avnjuta kvällen. Hörs imorgon! 

Olyckligt kär

Har länge tänkt att skriva ett inlägg om detta, men det har nog aldrig blivit av. Att vara olyckligt kär är verkligen inte roligt. Men det värsta av allt, är nog att man inte ser det själv förens väldigt sent. Oftast är man lite för blind för att kunna se att saker kanske inte är som de borde.

Jag satt själv i den sitsen förut och precis som jag skrev, så insåg jag det alldeles för sent. Mina föräldrar sa till mig redan från första början att det skulle inte fungera. Redan efter några dagar kunde dom se det. Mina kompisar tyckte väl inte så mycket till en början, tills de såg att jag inte mådde bra av det. De sa ingenting förens väldigt sent, då de visste att jag var lycklig tillsammans med honom. Men egentligen var det väl inte så. Jag "jagade" den personen dagligen, fick sällan höra komplimanger och blev svekt väldigt mycket. Jag var bara en pjäs i hans spel.

Jag tänker såhär, om man ser att nån början bli olyckligt kär och att det går utför så bör man faktiskt berätta den för den. Det kan vara så att den verkligen inte ser det själv bara, vilket är riktigt synd. Oftast handlar det om att personen i fråga inte tror att den kan klara sig utan den andra. Ett förhållande ska ju trots allt gå ut på att man ska ge och ta, inte endast ge eller ta. Det fungerar itne ritkigt så. Men sen är det ju så, inget förhållande är perfekt. Men att man behandlar varandra åtminstonde med respekt är väl en grund.

Hur skulle ni ha gjort, skulle ni ha berättat det för personen?

<333

Can't wait

Tänk att få sommar nu? Fatta hur skönt egentligen. Sola och bli brun, gå runt i shorts och linne hela dagarna och vara ute sent. Grilla med massa kompisar och bara ha det bra. Det hade ju typ varit perfekt nu.Får väl glädja mig åt att det är januari nu och att sommaren är typ bara ett halvår bort, haha va långt det lät.. Men man får så himla mycket mer energi på sommaren. Längtar verkligen.

"Bloggbråket"

"Bloggbråk", again. Nu handlar det om detta med NH (natural horsemanship). De finns såklart personer som lever upp till detta i olika grader, vissa är extremt emot bett och inte alls förtjusta hur dressyr på högre nivå rids och vissa tycker bara lite mindre om ämnet, lite mindre insatta kanske.

Detta är min åsikt: alla tycker olika. Alltså, jag kan förstå Linn som bli frustrerad av att alla skriver att vi är djurplågare som har bett i munnen och att det skadar hästen osv. Jag tycker att bara för att vi rider med bett så är vi inte djurplågare? Det är ju inte så att vi köper det starkaste bettet vi hittar och kör in det i munnen på hästen och rider bara. Man ska alltid sträva efter att kunna rida med ett så mjukt bett som möjligt, eller ja, mindre starkt ska jag säga.

Jag rider själv på tvådelat och tvådelat med parerstängar till vardags. Tycker att det är ett väldigt bra bett som inte är så himla skarpt, det finns ju skarpare. Däremot, ibland när jag rider ut, så kan jag rida på ett pehlam. Och jag rider försiktigt med det bettet, drar inte och sliter utan rider så försiktigt som det bara går. Anledning till att jag rider med det är för att min ponny blir het och om man rider ut så finns det en säkerthetsrisk om jag inte kan få stopp på min ponny. Som Linn skriver "klart att det är onaturligt med ett bett i munnen, men är det inte med en ryttare på ryggen också?"

Jag håller helt med Linn, att man behöver inte dra alla över en kant och skriva att alla som rider med bett är djurplågare. Såklart vill jag, precis som henne och förhoppningsvis resten av världens hästägare, att hästen ska ha det bra och trivas med sin ägare. Vi allihopa vill ju samma sak vilket är att hästen ska ha det så bra som möjligt. Men återigen, alla som rider med bett är inte djurplågare.

071

En bild som fanns med i inlägget och som jag tycker är oerhört fin på Linn och Picasso.

Trött efter veckan

Hola amigos. Sitter just nu hemma hos Martin och har precis ätit tacos. När jag kom hit så var inte Martin hemma och han hade inte sagt till att jag skulle komma dit heller, så hans mamma blev ju ganska förvånad när jag öppnade dörren.. Haha! Åt iaf tills jag trodde att jag skulle spricka och har nyss ätit lite glass också. Kvällen kommer nog bara bestå av mys & film. Blir ett bra avslut på veckan och perfekt uppladdning inför söndagens träning! Lite nervös är man faktiskt ;)

Imorgon blir det rally som sagt. Jag stod och valde mellan att ta kameran med eller inte ta med den. Till slut struntade jag i det, vilket jag ångrar lite. Men det kommer fler gånger :) Så om ni vill nå mig imorgon så finner ni mig i skogen, i snön i Lima. Vet inte ens vart det ligger?? Man lär sig något nytt varje dag ;)

 

Fin ponny

Hej på er, har ni en bra dag? Min har börjat perfekt och kommer även avslutas bra. Jag tog det lugnt imorse, gjorde en god smothie till frukost och åkte sedan till stallet vid nio. Kände verkligen ingen stress at all nu när jag var där, vilket var otroligt skönt. Jag började med de vanliga rutinerna, mocka, packa hö och kraft. Fixade lite med benskydden och så innan jag tog in Stokes. Pysslade omhonom länge, borstade och fixade. Sen när det kom till att välja vilken sadel jag skulle ha så var faktiskt det självklart idag att det var dressyrsadeln som gällde.

Tog dressyrsadeln och tänkte inte så mycket mer på det. När jag kom upp till ridhuset så tänkte jag att jag skulle mest jobba med det vanliga, lite trimm och check bara. Han var riktigt fin i formen och bjöd verkligen framåt. Jag jobbade mest med traven och att han skulle trava på rejält. Det gick så himla bra och jag tog lite galopp också. Kände att det rullade på så bra så det blev även lite förvänd galopp. Jag är super stolt över hans arbete idag men samtidigt också hur bra jag faktiskt sitter nu. Min sits har verkligen förändrats och bara till det bättre.

Så ett bra pass idag i ridhuset och nu- slappa hemma innan jag åker till Martin. Ska även kasta ner lite kläder i en väska och ta med mig. Imorgon ska jag kolla på rally (??!). Jag antar att vi ska åka och kolla på Martins bror som kör. Men ändå, så bloggen kommer nog vara pretty dead imorgon mellan 10-16 typ. Men det är bara för att jag kommer stå ute i skogen och förmodligen inte ens ha täckning. Ska försöka fixa tidsinställda!

 

Helgen börjar idag

Morning! Sitter nu i sängen och myser, kollar på lite tv och skriver klart en artikel som ska göras istället för lektion idag. Igår blev jag verkligen stressad till tusen när jag inser att jag har ett tal som ska hållas om två veckor och allting ska fixas, powerpoint och allt sånt. Jag är ingen person som föredrar att hålla tal, men det lär väl göras det också. Men prioritering nummer ett är nog att plugga på spanskan som vi har muntligt prov på tisdag. Det bara ramlar in prov/inlämningar nu innan loven. Värst kommer ju helt klart nationella proven att vara.

Hur ser min to-do-list ut idag då? Inte mer organsierad sen igår. Jag ska kolla med Marica om vi ska köra på en fotografering, vädret ser ut att bli ganska bra åtminstone. Sen ska jag packa, förmodligen åka till gymmet och sen åka till Martin. Nånstans däremellan ska jag åka till stallet, skritta ut på Stokes och putsa everything tills söndag samt packa ihop en del grejer.

Stoppa tjuven

Sitter nu i soffan, kollar på Stoppa tjuven och tar det lugnt. Jag är ledig imorgon, skönt! Ska fotas för Marica, hinna med att fixa allting tills terrängträningen på söndag och åka till Martin. Dy'on tränsen ska verkligen putsas och pysslas om, det har inte blivit av på ett tag.. Sen ska allting annat också få sig en omgång. Putsas igenom rejält och fettas in.

Jag har ingen ordning på när jag ska göra vad imorgon. Det får bli som det blir. Ska sova länge, ta det lugnt och göra en riktigt god frukost som bra start på dagen. Godnatt på er!