emmylaursen!

Q/A- Frågor om transport

Q: Vad har du för transport och hur tänker du om den? När du ska på tävling eller träning, hur förvarar du utrustningen, äter han under färd? Transportskydd? Täcken under transport? Svansskydd? Lädergrimma, om inte varför? Spån att stå på?

A: Jag har en Värmlandsvagnen som jag tycker väldigt mycket om. Vi köpte den begagnad men den va i väldigt fint skick och välskött. Jag har den oftast i påsar om jag ska på "enklare" träning, annars alltid i mitt sadelskåp. Köpte det från Börjes och visst, de är ganska dyrt men lätt värt. Han brukar få en tugga hö när vi åker. 

Han tycker verkligen inte om när transportskydden sitter för långt ner, så han har trampat sönder ett par lite smått. Så de jag använder nu kommer ifrån Hööks och jag är inte helt hundra nöjd med dom då jag tycker de åker ner lite. Så eventuellt ska jag kolla på nya på mässan i helgen. Han brukar oftast åka med ett täcke, då han är en fryslort ;) På vinter åker de alltid med täcken och på sommaren brukar de åka med ett supertunnt täcke, men de har ändå ett. Jag brukar faktiskt linda svansen, men i och med att han står stilla och inte gör någonting så är det inte alltid jag lindar den.. 

Stokes har ALLTID lädergrimma när han åker transport, verkligen alltid. Spelar ingen roll om den är bara upp till klubben eller om det är en längre sträcka. Lädergrimmor ger inte samma skav som en fleece/syntet gör om hästen blir rädd eller så. Åter igen, han gör inte så mycket i transporten men man vet aldrig. Han står på spån, men inte så mycket. Han kastar runt så mycket hö när han äter så det är nån fin blandning typ ;) Men ja, vi använder oss av spån.

Transportskydd X-pert Equi-Guard®

Dessa har Stokes fast rött istället för blått och skydden i sig är istället blåa.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas