emmylaursen!

Dagens shopping

Här har ni min shopping idag. Två böcker, ett par benskydd, ett par tyglar, ett pannband, handskar, Sverigetröja och en hjälm från Samshield! Så himla nöjd! Böckerna var igentligen mest kul och benskydden var ett måste. Tyglarna, pannbandet och Samshield hjälmen var ett måste. Jag fick en ny hjälm då jag inte riktigt trivs med den jag har nu. Kvällen avslutades as bra, Peder vann och hela Scandinavium kokade. Helt galet! Nu blir det mat och sen mys innan hemfärd imorgon. Imorgon var tanken att Stokes skulle vilja, men jag måste nog prova med nya hjälm ;)

Bloggen har inte haft världens stabilaste eller bästa update, men så är det. Alla hästmännsikor var ju ändå på ett och samma ställe, så ;) Men ändå, det ska bli bättre. Allting kommer återgå till det vanliga på måndag, promise. Men nu ska jag kolla klart på tv med Clara innan jag somnar. Klockan är nästan halv ett och jag är vaken??

Q/A- Frågor om transport

Q: Vad har du för transport och hur tänker du om den? När du ska på tävling eller träning, hur förvarar du utrustningen, äter han under färd? Transportskydd? Täcken under transport? Svansskydd? Lädergrimma, om inte varför? Spån att stå på?

A: Jag har en Värmlandsvagnen som jag tycker väldigt mycket om. Vi köpte den begagnad men den va i väldigt fint skick och välskött. Jag har den oftast i påsar om jag ska på "enklare" träning, annars alltid i mitt sadelskåp. Köpte det från Börjes och visst, de är ganska dyrt men lätt värt. Han brukar få en tugga hö när vi åker. 

Han tycker verkligen inte om när transportskydden sitter för långt ner, så han har trampat sönder ett par lite smått. Så de jag använder nu kommer ifrån Hööks och jag är inte helt hundra nöjd med dom då jag tycker de åker ner lite. Så eventuellt ska jag kolla på nya på mässan i helgen. Han brukar oftast åka med ett täcke, då han är en fryslort ;) På vinter åker de alltid med täcken och på sommaren brukar de åka med ett supertunnt täcke, men de har ändå ett. Jag brukar faktiskt linda svansen, men i och med att han står stilla och inte gör någonting så är det inte alltid jag lindar den.. 

Stokes har ALLTID lädergrimma när han åker transport, verkligen alltid. Spelar ingen roll om den är bara upp till klubben eller om det är en längre sträcka. Lädergrimmor ger inte samma skav som en fleece/syntet gör om hästen blir rädd eller så. Åter igen, han gör inte så mycket i transporten men man vet aldrig. Han står på spån, men inte så mycket. Han kastar runt så mycket hö när han äter så det är nån fin blandning typ ;) Men ja, vi använder oss av spån.

Transportskydd X-pert Equi-Guard®

Dessa har Stokes fast rött istället för blått och skydden i sig är istället blåa.

 

Längtar ihjäl mig

Hej och go'kväll på er! Nu sitter vi, alla fem, och kollar på Lets dance. Ikväll har vi mest tagit det lugnt, ätit lite take away mat och bara slappat. Imorgon är det GHS som gäller och inköpslista är lång, väldigt lång! Ska försöka få pengarna att räcka till ;) Haha, det kan bli svårt.. Just nu har jag itne så mycket mer att säga, så vi får höras imorgon :)

Q/A

Q: Köper du hö från Dalarna? Varför får han 1 kg havre?

A: Ja. Han får det för det är det intaget energi ha behöver för det arbetet han ska orka med.

Hönät, bra eller dåligt?

Läste en väldigt intressant artikel på Hippson ang slowfeeding-nät Det är många som har börjat kritisera och ifrågasätta dom nu när de har funnits på marknaden ett tag. Vissa säger att hästarna kan få problem med nacken och att det äter i "fel" höjd. Diskussionen gäller främst om han har näten i boxen. Det kanske inte är någon skillnad om det har det i hagen, jag vet inte riktigt.

Tycker verkligen att ni ska läsa artikeln och tänka! Använder ni hönät? Vad tycker ni om de isånnafall?

Bilden är slumpvald