emmylaursen!

Kursen klar!

Nu har jag och pappa gått kursen och fyllt i en ansökan så han kan bli handledare. Gud, är verkligen sjukt nervös.. Det jag är mest nervös över är att koppla och växla, kommer nog bli några x-antal kärringstopp.. ;) Jag har iaf tänkt att köra upp för BE som så man får köra riktigt tunga hästtransporter och hästlastbilar. Det är typ de enda som spelar mig någon roll och att bilen har bra med hästkrafter under huven! Men annars, super taggad över att jag verkligen är igång :D Tror att de mesta verkar värre än vad det är..

Imorgon är det lång dag i skolan men mitt nationella ligger på eftermiddagen vilket känns väldigt bra och att de inte är på förmiddagen. Stokes ska ridas efteråt och jag laddar upp inför Valborg samt helgens tävling i Tierp. Lagomt taggad på livet nu! Lite ångest med alla slutuppgifter jag har att göra bara, men annars så. Skönt att man har stallet som verkligen är som en fristad, love it.

Nu ska jag kolla på 112 Aina, Nemas problemas och sen sova gott.

 

 

Svettig ponny

Hej på er igen! Nationella idag gick bra, det var inte alls så himla svårt. Efter det gick jag och Lina och åt innan jag tog bussen hem. Idag valde jag att hoppa av hemma och ta moppen till stallet då ingen buss passade riktigt. Stokes fick verkligen jobba idag. Det blev en uteritt på 50 minuter men jag galopperade nästan jämt vilket resulterade i en väldigt svettig men fortfarande glad ponny. Fick lov att svabba av honom innan han gick in och åt middag. Tog in alla hästarna och gav dem middag och fixade innan jag åkte hem.

Sitter hemma nu, har ätit och ska byta om. Sen åker jag och pappa in mot handledarkurs! Jag kommer hem vid nio, så jag kikar in här en sväng då ;)

 

Tillbaks till verkligenheten

Godmorgon! Nu när jag kollade igenom arkivet så kollade jag in här bara två gånger, inte okej. Idag blir det ändring på det. Igårkväll gjorde jag inte speciellt mycket, såg på en kriminalare med mamma och sen somnade jag. Nu på morgonen ska jag och Lina åka och gymma, efter det har vi nationella matte muntligt. Våran lärare säger att det är så himla lätt, men jag har en känsla av att det kommer vara riktigt svårt. Får panikläsa liteom funktioner innan så klarar jag nog de ;)

När nationella är klart så går vi och äter innan vi tar bussen hem. Jag åker då direkt till stallet. Stokes gick så bra idag, men jag ska nog ut på en galopprunda ändå tror jag. Han har aldrig slut på energi så idag är hans batteri nog fulladdat igen ;) Jag och mamma låg och diskuterade lite foder igår också, funderar på att byta lite men än är det bara en tanke. Sen ska jag in till stan med pappa och Clara och gå en handledarkurs så sen får jag ut och övningsköra! Känns ganska galet att jag ska göra det, jag som knappt kan växla på en crossmoppe.. Börjar nog med Volvon som har autmoat ;)

Annars så har jag ytterligare två nationella denna veckan, tisdag och onsdag. Tre i rad, skriker av glädje..

 

Min fina fina ponny <3

Mycket fin ponny

Pay n jumpen idag gick superbra. Vi fick rida fram ute och jag försökte rida fram precis så att han blev varm bara och inte trötta ut han. Tog några språng på utebanan på 90 och 1m innan jag begav mig in till ridhuset. I ridhuset var det kvavt och instängt, me no like. Trots de hade dom en dörr öppen men solen låg på så inte konstigt att de blev as varmt. 90 cm flöt på hur bra som helst, verkligen en klockren runda. Allting satt och de var inge tvivel alls. 

Inför rundan i 1m kände jag att han var lite trött och jag förstår han verkligen. Fick några fel i 1m men Ella sa att två stopp var bara att vägen inte gjorde rätt för oss för jag red bra och han hamnade bara mitt mellan två galoppsprång så de blev lite frågetecken bara. Annars måste jag då säga att han hoppade fantastisk bra, det flöt på och jag kan verkligen med handen på hjrtat säga att jag är nöjd. Inte så lite taggad inför tävlingen på söndag i Tierp! Min planerade 1m runda i sommar ligger inte så långt bort känner jag ;) 

Livin la vida loca

Äntligen har jag tid att sätta mig framför datorn en stund och skriva, så hej på er! Som jag sa så åkte jag och istortsätt direkt till stallet efter att han hämtat mig vid bussen. Det hade regnat hemma och regnade fortfarande då, så Stokes man låg ju åt alla håll och kanter.. Kammade igenom den så hoppas att den stannar på ena sidan :) Han fick lite morot och pussar, för imorgon kör vi! En bana, hindrena ligger på 90-100cm och tanken är bara att få en bra känsla. Fungerar det på hemmaplan så gör det de på bortaplan också!

Mamma kom även hem från hennes lilla resa till Göteborg och med sig hade hon två nya mascaror till mig! Jag som är expert på att torka ut dom behövde verkligen två nya. Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, planera lite tills valborg och förmodligen kolla på nån bra film/serie. Ladda batterierna imorgon, pay n jump kräver koncentration den också. 

Förresten så tänkte jag bara säga att just nu känns allt i livet så himla bra. Så skönt att ingenting krånglar, verkligen.

 

 

 

Landar snabbt hemma

Pappa hämtade mig vid bussen, vi åkte till Hemmakväll och nu är vi hemma. Snabba ryck för nu drar vi vidare till stallet! Hörs när jag kommer hem

Q/A- För varmt för täcke?

Q: Har din häst alltid täcke ute? Känns väldigt varmt dedär nu när det är sommarvärme nästan....

A: Nej, min ponny har inte alltid täcke. Där dom står är det ganska öppet så när det blåser så blir det ganska kallt. Visst, det är varmt men jag är väldigt noga med att han inte blir för varm och än så är han inte det så han får gå med täcke. Dessutom ska det bli skitväder nästa vecka men som sagt, jag är väldigt noga med att se till att inte blir för varm.