emmylaursen!

Q/A- Foder

Q: Kan inte du skriva ett inlägg om vad du ger för foder till Stokes? Skulle vara sjukt bra för jag behöver lite hjälp med det också.

A: Hej! Jag är ingen foderexpert, men jag kan försöka så gott det går. Just nu äter Stokes endast havre, vitaminer och lite e-vitamin som tillskott för återhämtning. Havren är helt enkelt till för att han ska hålla sig pigg och vitaminerna för att de saknas lite i höet. Det höet vi har nu är det så himla bra värden i, nästan för bra. Mycket protein och massa annat gott. Märkte verkligen en skillnad på Stokes när han fick det nya höet då han blev mycket piggare och det är klart att de blir om de får sjukt bra grovfoder.

Ett tag när vi köpte hö som det visade sig hade väldigt låga värden så fick han proteintillskott för att inte tappa varken hull eller muskler. Det han då åt var Muskel från KRAFFT som jag tyckte var väldigt bra. Nu när det är så proteinrikt hö så skulle han bara få överskott om han åt det. 

Nu ska jag sakta börja ta bort e-vitaminen då jag känner att kanske inte behöver den och jag funderar på att eventuellt börjar ge honom betfor. Betfor är gjort på rester från sockerbetor så det innehåller en del socker, men absolut inte för mycket. Är så himla rädd för fång/kolik.. Men detta är ännu bara en tanke. Just nu är jag väldigt nöjd med hur hans foderstat ser ut men ändå inte fullt ut nöjd. Vi får se helt enkelt :) Hoppas att det hjälpte dig någorlunda!

Stokes äter nu (per dag):
- 1-1,5 kg havre beroende på jobb
- 1,5 dl mineraler/vitaminer
- 1 kaffemått e-vitamin

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas