emmylaursen!

Hoppträningen igår

Här ekade det tomt, igen.. Vet inte riktigt vrför ärligttalat, men jag antar att orken inte fanns riktigt bara till att slå upp datorn. Ska bli bättre, promise.

Igår var det hoppträning på schemat i Mockfjärd och jävlar asså vad br det gick. Vi fick värma upp hästarna själv i början men de ade ställt ut hinder längst hela långsidan så man fick rida runt hela tiden, fanns inte en vanlig volt någonstans inna det stod ett hinder där, men äh det gick bra ändå tyckte jag. Han va lite seg i början och hade lite svårt att komma igång. Då blir det så att när han ser en chans att smita undan så gör han de. Om jag inte har han framme för skänkeln hela tiden utan låter han gå som han vill så gör han precis som han vill.

Vi hoppade två kombinationer, ett räcke med galoppbom, studs och en till oxer med galoppbom som vi travhoppade innan. De mesta låg på runt 1m. Rullade på riktigt bra i slutet och han hoppade så himla bra, verkligen tog i och hoppade fint. I slutet var så höjde Åsa räcket ut ur ena kombinationen och oxern ur den andra. När jag red förbi så låg den på 125.. Räcket hann jag aldrig kolla på, men herrejävlar asså.. När jag såg det så greps man väl av lite snått panik i en millisekund och sen så red man bara med ett leende på läpparna.Han tog båda kombinationerna klockrent. Finns verkligen inga ord som kan beskriva hur glad jag var då (och trött!!!). 

När vi stod i stallet och tog av honom sadel och skyndade på med täcken så kom det fram en kvinna och en tjej. Dom sa att han hoppade jättefint och att vi var jätteduktiga. Det var så kul att få hör det från någonannan också, någon som var helt okänd. Stocken blev glad också nr någon mer kom och klappade på honom ;) Han fick åka hem med tre täcken, ett ylle underst, ett fleece över och ett fleece med hals överst. Han var vamr, trött och sen fryser han så himla mycket så man måste verligen baka in honom i täcken.

Nu sitter jag, Martin, mamma och pappa påväg ner till Göteborg. Imorse gav Ringsens hästarna mat så jag och mamma tog på dom täcken och släppte ut dom. Eftersom vi kommer hem på söndag så behövde vi packa en hel del hö och fixa kraft åt han också. Idag ska han ta det lugnt, allra helst gå på en promenad och imorgon blir det vila.

Bloggningen ska bli bättre, puss

Martin lyckades filma upp och ner också.. ;) Detta är bara ena rundan

Två snuttar finns på min instagram @emmylaursen

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas