emmylaursen!

Ponnyn förenade familjen

För ungefär tre år sedan när tankarna om att skaffa ponny blev allvar så var mina föräldrar väldigt kritiska. En ponny tar mycket tid och innebär en hel del ansvar. Dom tvekade på om jag verkligen skulle klara av det och med två föräldrar som reser mycket så skulle jag kanske inte få det stödet som jag hade behövt. Men för två år sedan blev dröm verklighet. Den 1 juni 2012 kom min allra första egna ponny in i mitt liv, Munsboro Stokes.

Pappa sa innan vi skaffde ponny att jag skulle få ta allt ansvar själv, han tänkte stå utanför allt och att jag skulle få all hjälp av mamma. Men när mamma inte vad hemma då? Ja, i början så var det såklart svårt. Kommer ihåg att jag hade problem med att typ mäta upp kraft då till och med, men det är klart, jag var ju helt ny på det. 

Mamma har alltid tyckt om hästar, så hon tycker om att vara med i stallet. Hon har gjort allt hon kan för att kunna underlätta lite för mig. Hon har lärt sig att spåna, mocka, packa höpåsar och fixa massa runt om. Pappa börjar också att komma in mera i verksamheten om man ska kalla det för de. Han är med i stallet och gosar med Stocken, som han i början sa att han verkligen inte skulle göra. 

Pappa är nog den som har förändrats mest. Från att vara helt emot hästköp och allt sånt, till att be oss köra förbi hans jobb med hästen om vi varit och tävlat/tränat så ha kan få ge Stocken en godisbit eller lite knäckebröd. Jag tycker att det är riktigt roligt att se att pappa verkligen har gett detta en chans och släppt in det i sitt liv. Han har faktiskt till och med kört mig till ett meeting i Orsa. Han som absolut inte skulle göra något ;)

Så på nått sätt så har Stocken, förutom att sprida massa glädje och sånt, också gjort att vi i min familj har kommit lite närmare varandra. Vi har alltid något att prata om vid matbordet, det är något som alla måste engagera sig i och alla älskar ponnyn. Man ser verkligen på både mamma och pappa när dom kommer till stallet hur dom lyser upp, minst lika mycket som ponnyn då han vet att han får godis när dom kommer. Men det är så himla kul att se att hela min familj har något som vi kan hålla på med, tillsammans.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas