emmylaursen!

Ponnyn förenade familjen

För ungefär tre år sedan när tankarna om att skaffa ponny blev allvar så var mina föräldrar väldigt kritiska. En ponny tar mycket tid och innebär en hel del ansvar. Dom tvekade på om jag verkligen skulle klara av det och med två föräldrar som reser mycket så skulle jag kanske inte få det stödet som jag hade behövt. Men för två år sedan blev dröm verklighet. Den 1 juni 2012 kom min allra första egna ponny in i mitt liv, Munsboro Stokes.

Pappa sa innan vi skaffde ponny att jag skulle få ta allt ansvar själv, han tänkte stå utanför allt och att jag skulle få all hjälp av mamma. Men när mamma inte vad hemma då? Ja, i början så var det såklart svårt. Kommer ihåg att jag hade problem med att typ mäta upp kraft då till och med, men det är klart, jag var ju helt ny på det. 

Mamma har alltid tyckt om hästar, så hon tycker om att vara med i stallet. Hon har gjort allt hon kan för att kunna underlätta lite för mig. Hon har lärt sig att spåna, mocka, packa höpåsar och fixa massa runt om. Pappa börjar också att komma in mera i verksamheten om man ska kalla det för de. Han är med i stallet och gosar med Stocken, som han i början sa att han verkligen inte skulle göra. 

Pappa är nog den som har förändrats mest. Från att vara helt emot hästköp och allt sånt, till att be oss köra förbi hans jobb med hästen om vi varit och tävlat/tränat så ha kan få ge Stocken en godisbit eller lite knäckebröd. Jag tycker att det är riktigt roligt att se att pappa verkligen har gett detta en chans och släppt in det i sitt liv. Han har faktiskt till och med kört mig till ett meeting i Orsa. Han som absolut inte skulle göra något ;)

Så på nått sätt så har Stocken, förutom att sprida massa glädje och sånt, också gjort att vi i min familj har kommit lite närmare varandra. Vi har alltid något att prata om vid matbordet, det är något som alla måste engagera sig i och alla älskar ponnyn. Man ser verkligen på både mamma och pappa när dom kommer till stallet hur dom lyser upp, minst lika mycket som ponnyn då han vet att han får godis när dom kommer. Men det är så himla kul att se att hela min familj har något som vi kan hålla på med, tillsammans.

Shopping och galopp på ängar

Hej! Dagen blev riktigt bra ändå. Imorse trodde jag att det skulle bli en såndär trög söndag när ingenting händer, men nej du. Cyklade på morgonen 1 mil med pappa. Åt lite lätt lunch innan vi åkte ut i skogen och fotade lite. Tog svängarna förbi stallet på engång då så jag kunde mocka och göra allting sånt innan dom skulle gå in. 

När mamma kom hem blev det full rulle. Vi bestämde oss för att åka till Hööks. Fick med mig min efterlängtade Spooksväst, dock en cerise då jag tyckte att den var snyggare. Köpte även ett skärp, som också var mycket efterlängtat. Snyggt med bling var det också! Provade även ett par bruna vinterstövlar som satt som en smäck, så sköna. Så även dom fick följa med hem. Dom behövde jag däremot inte betala för ;)

Red ut med Clara också och mina nya stövlar. Blev en galoppsväng på fina ängar! Eftersom han vilde igår så var det bara galopp som gällde enligt honom. Så passade på att öva på lite byten och så, medans han ändå var på g :) Det gick superbra. Var inte ute så länge, men det var lagomt. 

Ska kolla in Solsidan nu, sen ska jag sätta mig och skriva ett lite längre inlägg. Håll utkik! Puss

Försöker tvinga med pappa

Har verkligen ingenting att göra idag. Försökte fjäska med pappa att vi skule kunna åka till Hööks och köpa lite grejs men han gick inte riktigt med på det.. Får försöka snart igen ;) Ska rida ut på ponnyn idag iaf. Imorgon ska jag, faktiskt, sitta upp i dressyrsadeln. De va ett tag sen.. 

Igår hände inget speciellt heller. Gjorde middag till mig och pappa, sen satte jag mig och kolla på lite tv innan sängen och film :) Vaknade vid strax innan halv nio. Jag måste ha nå problem, för de va ett tag sen nu som jag sov till längre än kl 10.. Men någonting som jag är 110% säker på som händer idag det är att mamma kommer hem från Boden. Vilket betyder att jag inte kommer behöva svälta längre ;) Haha, nejdå, mat kan nog jag och pappa fixa iaf :)

Ridsport sänds idag också 14.15 på SVT, måste kolla!!!! Eftersom jag varken har Horse1 eller Eurosport så blir det så att när SVT sänder så sitter man bänkad.. Ska väl försöka göra lite nytta jag också nu då, så vi hörs senare :)

Bilder på ponnyn

Var till stallet en sväng nu på kvällen med lite äpplen till ponnyn och tog med kameran för engångskull. Åkte en sväng med moppen innan med det va så dött överallt så pappa skjutsade mig till stallet. Spånade lite, tog lite kort på sötaste ponny och borstade och pussade på honom. Han blev helt galen när han fick äpple. Stod och skaka med huvudet och tröck mot boxdörrenoch halsen var 10m typ ;) Haha, var nog väldigt gott ;)

Hade lite tid över så jag putsade rent min dressyrsadel och fettade in den så den håller sig fin :) Tänkte ta tag i det där på måndag. Det var ett tag sen jag satt i den om man säger så.. Har ju blivit mest fokus på hoppning på den senaste tiden. Dock så är dressyr en väldigt viktig del det också så får se till att de händer något med de :)

Vad som händer ikväll vet jag inte riktigt.. Kanske hittar på något kul, typ filmmaraton forever alone. Så kul.. Äh, får se :) Puss

 

 

Kärleken finns alltid där

Hejsan alla! När jag vaknade imorse vid halv åtta så hade jag inte sån lust att blogga, var enormt trött så de skulle nog blivit bara skräp. Åkte iaf till stallet innan kompisridningen på morgonen och bytte kläder. Sen körde pappa upp mig till klubben. När vi kom dit så var det ingen där förutom vi och Sandra. Vi fick plocka in lite hästar och så, sen bara vällde de in barn. 11 nya var det som kom, riktigt roligt! 

Det som var bland det roligaste var när alla små barn borsa hästarna och dom skulle pussa på dom och hålla på. Sen var det en som skulle få hjälp med att vända sin häst och när hästen var vänd så sa hon "men jag vill spänna fast henne". Alltså att bara få leda en häst, spänna fast den i grimman och så kan göra någon så himla lycklig. Var riktigt kul att få se hur mycket dom tycker om hästar och att kärleken till dessa fantastiska djur finns där.

Vad ska jag göra resten av dagen? I don't know at all. Håller på att göra lite lunch nu till mig och pappa, sen får vi väl se då vad jag ska göra. Stocken får vila idag iaf, de förtjänar han :) Lilla gubben. 

Hörs sen :)

Sötaste Herbar får stå för bilden. Han är så himla söt!

Ut med folket

Var nyss till stallet. Hann ta lite kort på kläder som jag köpte idag. Stokes var pigg idag men imorgon får han vil ändå, han behöver det. Ska vara uppe på klubben klockan nio imorgon på kompisridning :) Tänkte åka till stallet efter de och fixa med allt så har an resten av dagen ledig. 

Ikväll ska jag träffa några kompisar iaf, får se vad vi hittar på :) Men eftersom macken stänger på söndag så blir det att handla något där iaf. Får se vad vi gör annars då, men vi hörs senare ikväll :)

A | via Tumblr